Bild
Nästa artikel
Chevrolet Sunshine Special

Chevrolet Sunshine Special

solskensbil

Hurst Camaro? Fanns det verkligen en sådan? Ja nästan...

Hurst Performance är dels kända för sina shifters alltså växelspakar, men hade också ett brett sortiment med trimdelar och tillbehör.
Dom hade flera olika samarbeten på gång med både motortillverkare och fordonsindustrin. Något som gav både PR och flera intressanta modeller som Hurst utvecklade åt de stora tillverkarna.
Exempel på dessa är ju Oldsmobile Cutlass Hurst 442, Ramblers "Scrambler", Pontiac Grand Prix SSJ, Chrysler 300-H med mera som kom att bära Hursts namn.

Så även Chevrolet Camaro 1970. Hurst Camaron var en reguljär Z/28 som detta år fick Corvettes 350 LT-1 motor på 360 hästar. Men den försågs med ett par nya prylar från Hurst. Dels en ny växelväljare för automatlådan och ett soltak med en uppfällbar vindavisare. Den lackades gul och kom att kallas för the sunshine pecial.

Nu är chansen att hitta en Hurst-Camaro rätt liten - för det byggdes bara en enda!
Detta var på beställning av Funnycar-föraren Dick Jesse, och Hurst tog tillfället att prova ut lite nya attiraljer.
Soltaket -. det togs upp av Chevrolet själva lite senare och fanns som option på deras Compact-modeller.
Växelväljaren, shiftern,  kom också i produktion och salufördes av Hurst under många år framöver.  

Det tog 40 år innan en Hurst-Camaro sågs igen.  Från 2010 års modell går det att få en Camaro i Hurst färger igen, men dom byggs bara i en upplaga om 50 bilar per år. 


 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.