Bild
Nästa artikel
Chrysler SE

Chrysler SE

Svar på fredagsnöten

Det blev lite klurigare denna gång, men Johan Falck knäckte den till slut.

Ratten sitter altså i en Chrysler SE. Australienspåret är delvis rätt då Chrysler SE var baserad på australiensiska Chrysler CL-serien, som var den sista i raden av Valiant-derivat innan Chrysler Australia helt togs över av Mitsubishi 1980, produktionen av Chrysler Regal CL avlöstes i november 1978 av serie CM som var i stort sett identisk och kom att fortsätta tillverkas en bit in på 1981.

Dock hade CL och CM-serien en vanlig tvåekrad ratt, medans den sydafrikanska kusinen SE fick en interiör som skiljde sig på en del punkter, däribland den unika enekrade ratten. Och visst var bilden spegelvänd också, vilket inte var så svårt att avslöja, fult?  Nja, fast kanske inte lika fult som bildmatchning med google ;)   

Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Åke Mjuk
2012-01-09 06:04

Ha. Mina fördomar stämde ganska väl. Däck med vit rand ju var fel, men å andra sidan hade jag tänkt lägga till kylarprydnad.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.