Bild
Nästa artikel
Dagens 80-talare: Strajps!

Dagens 80-talare: Strajps!

Träffpunkt 80

Bara sex dagar till Träffpunkt 80 i Stjärnhov! Årets tema är typiska 80-talstillbehör och idag vill vi påminna om strajpsen.

Strajps var ett av de enklaste sätten att dekorera sin bil. Den diskrete valde en tunn pinstripe, den som var osäker på att alla förstod vilket märke bilen var av, satsade på stora dekaler med texten VOLVO eller Golf.

Eller så valde man en hel uppsättning pastellfärger som tillsammans totalt ändrade designerns intentioner med karossformen. Variationerna var oändliga.

Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Leif Hurtig
2011-09-12 20:15

Men egentligen var väl värsta stripeshysterin på 70-talet? Då förekom ju även en hel del fältlackeringar. Inte motiv, utan mer som väggpaneler i äldre hus. Man la färgfält i kontrasterande färger, men inte över hela ytan utan lämnade några cm till hjulhuskanter och karossveck och avslutade "fälten" genom att lägga en några mm smal linje i samma färg några mm utanför färgfälten. Ofta pimpades osäljbara begagnade bilar på detta sätt.
"Jubileumsbilar" fick långt in på 80-talet stripesdekorer. 1988 sålde Bilia Volvo 360 och Renault 5 med XX-stripes på sidorna. Det var väl Bilia som 20-årsjubilerade som företag då? Det finns en och annan XX-stripad bil kvar än idag. KAnske kommer till Stjärnhov på söndag?

#2
Hans Stadig
2011-09-12 23:52

XX-stripesen ja, oförglömliga! Har skickat en bild jag tog på en 740 för nåt år sedan till Carl Legelius.
Ingick de inte i något som Bilia kallade "Stockholmspaketet"?

#3
fiatfundamentalist
2011-09-13 00:36

Stripes e grejen..! Jag letar efter stripes till min 128 3p -79 men verkar svårt...har annars det mesta! Carello extraljus,GB aluminiumfälg, vinge och hönsatrappa...!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.