Nästa artikel
DeLorean nytillverkas?
Tillbaka från framtiden

DeLorean nytillverkas?

Publicerad 29 januari 2016 (uppdaterad 5 februari 2016)
Nästa år kan nya DeLorean börja tillverkas i Texas. Men det blir inga PRV-sexor i de nya bilarna om tillverkaren lyckas med sin ambition.
Ny amerikansk lagstifning öppnar möjligheten för små fordonstillverkare att tillverka begränsade serier av replik-bilar. 

Mellan 1981 och 1982 byggdes omkring 9 000 DeLorean DMC-12 i Belfast i Nordirland. Vid konkursen var omkring 3 000 av dem fortfarande osålda. Sedan 1997 ägs det kvarstående lagret av delar till DMC-12 av DeLorean Motor Company i Texas, USA.

Tack vare lagstiftningen skulle tillverkningen av nya DeLorean undantas från många krav som finns på nya bilar. Miljökraven är detsamma som för andra bilar och DeLorean Motor Company uppger att man just nu försöker hitta en motortillverkare som är villig att sälja motorer till företaget. Enligt uppgift är en möjlighet en icke-överladdad V6 som ska ge mellan 300 och 400 hk. 

De nya bilarna ska enligt företaget byggas av lagerdelar och nyproducerade delar. Företagets uppger att produktionen ska komma igång 2017.

Läs mer på företagets hemsida: 

http://www.delorean.com

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.