Nästa artikel
Diskret raket
rösta & vinn

Diskret raket

Publicerad 2 januari 2019
Årets Klassiker 2019? Här är kandidat nummer fem: Saab 99 ”T16”.
Det bästa av två världar? Den första karossen och den sista drivlinan. Öved Clasén har byggt den Saab 99 som aldrig fanns men som många drömmer om. Den mellanblå 99:an är precis lika diskret som när första ägaren Karin Olsson i Uppsala köpte den 1969. 

Den har de snygga plåtfälgarna med små runda hål, navkapslarna, skärmkantslisterna och de nätta stötfångarna i rostfritt. Men under skalet ruvar drivlinan från en 900 Turbo 16 med femväxlad låda och 175 hk. Installationen är dessutom gjord med en imponerande noggrannhet vilket ger en unik körupplevelse. Det känns som om bilen hittat sitt rätta jag! 

Klassiker lånade Saaben för ett resereportage och när Leo Pedersen läste det blev han så sugen att han ringde Öved och frågade om han fick köpa bilen. Det fick han och nu är planen att köra och hålla den i skick. Kanske bättra lackeringen lite och renovera inredningen. Annars bara njuta av den ”perfekta Saaben”.  
 

Rösta på din favorit till Årets Klassiker! Alla som är med och röstar har chans att vinna fantastiska priser! Alla kandidater presenteras i kalendern som medföljer nr 1/2019 och där finns även alla detaljer om tävlingen. Tidningen börjar säljas i butik från den 28 december. 

Senast 11 februari 2019 måste vi ha din röst! Endast en röst per person. Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu och i Klassiker nr 3/2019.

Här kan du rösta!

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.