Nästa artikel
Dodge lilla röda
Reportage

Dodge lilla röda

Publicerad 1 januari 2018
Under 1970-talet gjorde Dodge stor sak av sin produktlinje Adult Toys. Snabbast på gatan var Li’l Red Express Truck. Allt tack vare ett kryphål i lagen!
Det lilla gänget bakom alla galna pickisar och vanar från varumärket "Adult Toys from Dodge" satt samlade. Mopars ingenjör Tom Hoover stängde noggrant dörren och tryckte till lite extra för att kolven skulle fastna i låskistan. Det här var inget samtal för alla.

Den amerikanska muskelbilsepoken var över men inte glömd. Och nu hade han hittat genvägen förbi de nya tuffare avgaskraven som fått en hel era att gå i graven. Så länge det var en pickup gick det faktiskt alldeles utmärkt att stoppa i en större, riktigt het HP-motor.

I Klassiker 1/2018 berättar vi den sanna historien om hur Dodge kunde fortsätta bygga muskelstinna maskiner under den senare delen av 1970-talet – trots att lagstiftning och försäkringspremier gjorde att det egentligen inte borde vara möjligt. Dodge D-150 Li'l Red Express Truck var snabbast på amerikanska marknaden 1978, snabbare än både Corvette, Porsche 928 och Ferrari 308.

Missa inte Klassiker nr 1/2018.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.