Nästa artikel
En Simca för nöje och transport
Rösta & vinn

En Simca för nöje och transport

Publicerad 29 december 2018
Årets Klassiker 2019? Här är kandidat nummer 1: Simca Aronde Châtelaine.
Anna Bergman som driver Tant Ulltuss har hittat den perfekta firmabilen! Hennes grå Simca agerar både som rekvisita i hennes böcker om stickning och som transportör till mässor och möten. 

Trots den uppenbara nyttokänslan saknas inte utsmyckning, instrumenteringen i färgglad plast och de dubbla handskfacken delas med personbilen och den eleganta vinylklädseln ser nästan ut som äkta skinn. Vit ratt med signalring och snyggt utformade reglage bidrar ytterligare till trivseln. 

Simca gav gärna sina Aronde-varianter eleganta tilläggsnamn. I Frankrike hette kombin Châtelaine – slottsfru – men i Sverige såldes som Herrgårdsvagn. Skicket är propert och trivsamt bruksmässigt. 

De enda avvikelserna från originalutförandet är de breddade plåtfälgarna som i sin tur ger möjlighet till lite bredare däck. Den distinkta känslan i körupplevelsen kontrasterar mot den allmänna uppfattningen om franska bilar. Vilken charmig arbetsmyra! 
Rösta på din favorit till Årets Klassiker! Alla som är med och röstar har chans att vinna fantastiska priser! Alla kandidater presenteras i kalendern som medföljer nr 1/2019 och där finns även alla detaljer om tävlingen. Tidningen börjar säljas i butik från den 28 december. 

Senast 11 februari 2019 måste vi ha din röst! Endast en röst per person. Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu och i Klassiker nr 3/2019.

Här kan du rösta!

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.