Nästa artikel
En sista titt på Volvo 165?
Reportage

En sista titt på Volvo 165?

Publicerad 2 maj 2018
I morgon torsdag är det visning på de 154 utrop som ska auktioneras ut i helgen. I Göteborg är det visning på de objekt som finns i Bilweb Auctions visningshall och Klassikers Fredrik Nyblad kommer då att ta det som kanske blir en sista titt på sin Volvo 165.
Nu börjar nedräkningen till Bilweb Auctions stora internet-auktion den 5-6 maj. Än är det många objekt som inte uppnätt reservationspris, men vis av erfarenhet kommer många bud först timmarna innan avslut. 

I Agnesberg, norr om centrala Göteborg har Bilweb Auctions nu en stor visningshall och där finns bland annat Fredrik Nyblads Volvo 165. När det är dags för visning av bilarna där på torsdagseftermiddagen kommer Fredrik Nyblad att vara på plats. Kanske är det för sista gången han ser den - åtminstone som ägare av den. 

Klassikers läsare har kunnat följa Fredrik Nyblads äventyr med Volvo 165:an sedan 2011. Bilen som var en kombination av en 164 och kombibakdelen från 145 byggdes i ett exemplar av Yngve Nilssons Karosserifabrik på beställning av en ingenjör på Volvo. När Fredrik Nyblad köpte den var den dock i ett mycket dåligt skick. Efter att renoveringen gått som projekt i Klassiker har Fredrik Nyblad bland annat skrivit en bok om fenomenet Volvo 165 och Fredriks bil har också blivit förlaga till en modellbil. Men framförallt har han kört med bilen, både till många träffar men också många andra äventyr.

Visningen hos Bilweb Auctions pågår den 3 maj mellan kl 14-19. Man måste ha ett registrerat konto hos Bilweb Auctions för att komma på visningen. 

Här är en länk till auktionen

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.