Bild
Nästa artikel
En underbar dag på Wenngarn!

En underbar dag på Wenngarn!

Solig succé

Klassiker på Wenngarn blev en fullträff – med massor av fantastiska bilar, glada besökare och otroligt väder. Långt fler bilar och besökare än vi vågat hoppas på så här första året! Här är de första bilderna.

Tack till alla som kom till Wenngarn och hjälpte till att göra vår första träff på detta fantastiska ställe till ett så lyckat event!
 
Det kom fler klassiska fordon än någonsin tidigare på ett Klassiker-arrangemang. Exakt hur många vet vi faktiskt inte, men en modest beräkning pekar på mellan 700 och 800!
 
Jon Remmers mekade på vår nya projektbil – en Jaguar XJ6 – tillsammans med Verktygsboden, Bengt Blad pratade om sin bok om plåtbearbetning, Mats Älfvåg ordnade automobiliamarknad i parken, Tina Häggholm med familj fixade uppskattade barnaktiviteter, Volvo Cars Heritage representerades av Per-Åke Fröberg i en Volvo 760 GLE. Johan Gröndahl var uppskattad speaker och tillsammans med Claes Johansson intervjuade han ägare och presenterade deras bilar.
 
Alla som ville kunde vara med i Klassikers stora undersökning om Wenngarnträffen och var då med i en utlottning av fina priser.
 
Albert Sjöberg tog hem juryns pris i klassen 1900-talsklassiker med sin overkligt fina Renault 16.
 
Ewa Andersson med sin nyss färdigställda Lancia Beta Montecarlo ombyggd till rallyikonen 037 vann 80-talsklassen, Thomas Näsström tutade in med sin Volvo 244 i polisutförande och knep titeln ”Coolaste 80-talsekipage”.
 
Juryns specialpris för ”oväntad överlevare” gick till Jouni Hänninens Datsun Bluebird 1965 – en modell som aldrig såldes i Sverige. Det här exet togs nyligen in från Finland.
 
Samtidigt som Klassikerträffen pågick ordnades även Skördefest på Wenngarn med massor av roliga aktiviteter för hela familjen. Trängseln var stundvis enorm och vi upptäckte ett och annat som kan förbättras till nästa år men det blev en dag att minnas med värme under lång tid framöver!
 
Under veckan följer fler bilder från träffen i flera omgångar och i Klassiker 9/2015 blir det stort reportage!

Kommentarer

#1
Sven-Folke Johansson
2015-09-21 21:19

TOPPEN! Det enda som störde var helikoptern som flög över bilarna!

#2
Christian Martinez
2015-09-21 21:35

Tack, tack och återigen Tack för en otroligt trevlig träff med bilar för alla smaker. Själv sprang jag runt som en virrig höna med syrrans grabb för det var så satans mycket fina bilar så vi ej visste var vi skulle börja!
Välskyltat och trevliga funktionärer överallt som hjälpte en till rätt parkering. Dessutom en fin kasse med en massa trevliga prylar i. Jag talar varmt om denna träff och kommer mer än gärna om det blir en repris till nästa höst, för detta var maxat! Tack//Christian med en grön Plymouth Duster-70 340

#3
Lasse Jonsson
2015-09-22 10:59

Tack för en fantastiskt trevlig o välorganiserad fordonsträff i underbar slottsparkmiljö!
Vad kul att dessutom få en plats på det fina "salutorget" med flaggor och en snygg "till salu" skylt till min Alfa 164. Vad mer kan man begära? Jag har då svårt att tänka mig en trevligare fordonsträff än denna och hoppas ni hittar på något liknande nästa år!

#4
Eric Ericsson
2015-09-22 14:02

Toppklass!

#5
Håkan Hermansson
2015-09-28 15:02

Fin träff, bra plats och tur med vädret.
Om det är möjligt att putsa lite på in- och utfartsvägar så vore det bra. Men jag vet från tidigare andra arrangemang att det är lite trångt med vägförbindelser till Wenngarn och sannolikt inte lättare med nya bostadsetableringar i närområdet.
Men, absolut, kör vidare med den här träffpunkten och fundera fortlöpande hur det är möjligt att utveckla logistiken för biltrafiken

Håkan Hermansson
med Chevrolet Malibu 1980 och Pontiac Fiero1986

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.