Nästa artikel
En underbar dag på Wenngarn!
Solig succé

En underbar dag på Wenngarn!

Publicerad 21 september 2015
Klassiker på Wenngarn blev en fullträff – med massor av fantastiska bilar, glada besökare och otroligt väder. Långt fler bilar och besökare än vi vågat hoppas på så här första året! Här är de första bilderna.
Tack till alla som kom till Wenngarn och hjälpte till att göra vår första träff på detta fantastiska ställe till ett så lyckat event!
 
Det kom fler klassiska fordon än någonsin tidigare på ett Klassiker-arrangemang. Exakt hur många vet vi faktiskt inte, men en modest beräkning pekar på mellan 700 och 800!
 
Jon Remmers mekade på vår nya projektbil – en Jaguar XJ6 – tillsammans med Verktygsboden, Bengt Blad pratade om sin bok om plåtbearbetning, Mats Älfvåg ordnade automobiliamarknad i parken, Tina Häggholm med familj fixade uppskattade barnaktiviteter, Volvo Cars Heritage representerades av Per-Åke Fröberg i en Volvo 760 GLE. Johan Gröndahl var uppskattad speaker och tillsammans med Claes Johansson intervjuade han ägare och presenterade deras bilar.
 
Alla som ville kunde vara med i Klassikers stora undersökning om Wenngarnträffen och var då med i en utlottning av fina priser.
 
Albert Sjöberg tog hem juryns pris i klassen 1900-talsklassiker med sin overkligt fina Renault 16.
 
Ewa Andersson med sin nyss färdigställda Lancia Beta Montecarlo ombyggd till rallyikonen 037 vann 80-talsklassen, Thomas Näsström tutade in med sin Volvo 244 i polisutförande och knep titeln ”Coolaste 80-talsekipage”.
 
Juryns specialpris för ”oväntad överlevare” gick till Jouni Hänninens Datsun Bluebird 1965 – en modell som aldrig såldes i Sverige. Det här exet togs nyligen in från Finland.
 
Samtidigt som Klassikerträffen pågick ordnades även Skördefest på Wenngarn med massor av roliga aktiviteter för hela familjen. Trängseln var stundvis enorm och vi upptäckte ett och annat som kan förbättras till nästa år men det blev en dag att minnas med värme under lång tid framöver!
 
Under veckan följer fler bilder från träffen i flera omgångar och i Klassiker 9/2015 blir det stort reportage!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.