Nästa artikel
Exotiskt i Arizona
bilhandel

Exotiskt i Arizona

Publicerad 2023-06-15 07:00
Max of Swizerland lät exotiskt i Scottsdale Arizona.

Schweiziska bilar ser vi inte till på den här firman men ägaren Max Haechler var av Schweizisk börd så kopplingen finns. 

Här såldes under sextiotalet importbilar - något som ökade markant i USA vid den här tiden.  
Främst verkar man haft en favör för franska bilar. Vi ser både Peugeot 403 och 404 och Renault Dauphine. Borta vid serviceavdelningen en Simca 1000  och kan det vara en Amazon som gömmer sig där bakom knuten? 

En trettiotals Rolls-Royce 25/30 har körts fram troligen för fototillfället och i högra raden skymtar även en Fiat 1100 och en Opel Rekord Caravan. 
Saaben missar vi inte heller - en modell 96 tvåtaktare var en udda fågel i Amerika på den här tiden. Det sägs att en del inte begrep sig på det där med att man skulle hälla olja i bränslet så dessa tvåtaktssaabar blev ganska kortlivade med dåligt rykte.   

Längst fram en sportig MG och bara några år senare hade Max sadlat om till att i princip enbart sälja begagnade brittiska bilar i den lite högre änden av statusskalan. 

Senare bildades även en resebyrå under namnet Max of Swizerland. Max Haechler själv blev honorärskonsul för Schweiz i Arizona samt grundade organisationen Arizona Swiss Society. 

 

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.