Bild
Nästa artikel

Fler bilder från Jesada!

Motortempel i Thailand

I Klassiker 1/2012 berättar vi om Jesada Technik Museum i Thailand. Här kommer fler bilder på de fantastiska samlingarna.

Allt som flyger i luften, flyter på eller vistas under vattnet och – framför allt – rullar på vägarna intresserar den stenrike Jesada Dejkulrit i Thailand. På 15 år har han skapat en samling av närmast monstruösa proportioner.

En hel del semesterfirande svenskar har hört ryktena och tagit sig hit. En av dessa är Gunnar Ljungkvist från Falun. Han har vid sina besök fotograferat flitigt både i museet och på den intill liggande skrotgården. Kolla bildspelet!

Att besöka Jesadas museum på egen hand är inte helt lätt. Vägvisningen i Thailand är inte den bästa och för den som inte är insatt i språket är det bäst att hitta en villig taxichaufför. Museet har heller inte så ofta någon personal på plats för guidning. Man får själv strosa runt och upptäcka vilka rariteter som döljs där.
Missa inte heller skrotgården ett par hundra meter från museet – där står ett hundratal bilar och andra fordon, antingen i väntan på renovering eller för att bli organdonatorer.  

Text Jan Broman
Foto Gunnar Ljungkvist

Hitta hit!

Jesada Technik Museum
100 Moo 2, Ngewrai, Nakhon Chaisi,
Nakhon Pathom
Thailand, Bangkok
www.jesadatechnikmuseum.com
(bara på thailändska).

Från Bangkok ta väg 9 söderut. Efter cirka 40 km i korsningen med väg 338 ta höger mot Wakhon-Chaisi. Sedan är det skyltat med museets namn.

Kommentarer

#1
Persson d.y.
2012-01-03 13:37

Kvantitet och kvalitet...

#2
kaninteloggain
2012-01-03 16:31

Du milde vilken härlig blandning! :-)
Vill ha en CZ boheme!

//hultarn

#3
Morten Alleröd
2012-01-04 17:22

Jag som var i Bangkok i sommras. Synd man inte kände till detta. Blir garanterat ett besök på nästa Thailands-resa.

#4
Hasse B.
2012-01-14 00:32

Gosse! :-) Otroligt vilken blandning av modeller, inte precis vad man väntar sig att det ska finnas en sån uppsjö av europa-bilar där borta. Och skicket på utställningen, underbart! Fast jag blev nästan lite besviken ;-) på att inte finna någon Ford Cortina mk III (britternas Taunus såldes i Sverige bara 1971-72) bland bilarna då de lär ha satts samman i Thailand för den inhemska marknaden.

Försöker lite carspotting där namn saknas:

3: Zündapp Janus på rad. Minibilen med dörrar både bak och fram.
14: Tempo Dreirad, möjligen?
38: Ford MUTT först i raden, Jeep-ersättare med individuell hjulupphängning
40: Packard... Patrician eller Carribean? Svårt att säga bara framifrån.
49: Studebaker, tippar Champion eller Commander.
51: Opel Olympia från upp till -52, den som byggde på förkrigs-Kadetten.

#5
Jan olson
2012-01-26 20:24

Jag var där i mitten av januari 2012, en upplevelse, en mix av allt, snyggt o prydligt, inget inträde men ifyllande av besöksformulär på thai var ett måste.
Citroen o MB är i majoritet kryddat med mycket udda skapelser. Jag fick intrycket av att inredning o klädslar var man bra på. Lack verkar knepigare, för att inte tala om el...
Hittade en firma näst intill som bara hanterar motorer o växellådor, gav ett bra intryck.
Denna del av Thailand drabbades av decembers översvämning men man hade klarat bilarna.

#6
Zeth Johansson
2012-02-06 10:05

Jag som hade tänkt bli den siste svensken som aldrig varit i Thailand, men nu får jag tydligen ändra mig. Detta är ju helt oemotståndligt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.