Bild
Nästa artikel
Förarlöst, typ!

Förarlöst, typ!

Reportage

I.D. BUZZ – Volkswagens visionära nytolkning av gamla Typ 2 kommer i serieproduktion. Men det dröjer ända till 2022!

Kommentarer

#1
Karl Kristofer Sjöström
2017-09-26 11:56

Vet inte men nu känns det lite meningslöst. Det var roligt med en inte allt för avlägsen vision på 2001. Jag hoppades då att den skulle komma i produktion, men icke. 21 år senare skall de få tummen ur. De kan lika gärna låta bli.

#2
Hasse B
2017-09-29 02:16

Och det ursprungliga konceptet hade betydligt mera av formspråket från förlagan, denna ser mera ut som en retrostylad MPV vadsomhelst om man skalar av listverk, emblem och tvåfärgslackering. Ja, och mösskärmen över vindrutan förstås. Skärmkanterna som ska associera till "skalbaggen" blir bara helt fel i jämförelse med Typ 2´s mjukt kantiga och liknande svullna kurvformer hittas ju på det mesta storhjuligt idag. Apropå VW-arvet vore det roligt att se en Klassiker-jämförelse punkt för punkt mellan dagens (eller de snart mogna -93:orna) VW Transporter och DKW-bussen från 50-talet, både tekniskt koncept och formspråk stämmer bättre och släktskapet har ju etablerats över tid. ;-)

#3
Erik Danielsson
2017-09-29 17:53

En helt ny bilmodell som inte ens är byggd kallas klassiker.
Sahlin och Juholt. Högsta skatten men längst vårdköer i Europa, flest våldtäkter, skottlossningar. Djurskydd som halkar efter. Usla studieresultat i skolorna. Men ändå röstar folk på såssarna år efter år.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.