Bild
Nästa artikel
Frozza Italia!

Frozza Italia!

Mopedskönt

I senaste numret av Klassiker Moped är det ett överdåd av italienska mopeder. Jordens vackraste, varken mer eller mindre. Det italienska utbudet under 1950-70-tal var obegripligt stort och vände sig främst till en inhemsk, för att inte säga lokal, marknad. Det är som om minsta by hade 2-3 moped- och mc-tillverkare.

Känner du till Oscar? Hört talas om Moto Negrini? Du är ursäktad i så fall. Den italienska mopedmarknaden var ymnig och vacker och den var en förlängning av en stolt cykeltradition. Små familjeföretag kunde tack vare ett stort nät av specialiserade underleverantörer plocka ihop urhäftiga mopeder där design och känsla alltid sattes i centrum.

Om svenska mopedmärken  hade en bismak av ylle – här var det skräddarkonst av finaste snitt! I bildspelet ser du en bråkdel av utbudet. Vi har lånat bilderna av Bert-Ove Andersson som så vänligt lät oss botanisera i hans magiska samling i Västergötland. Samlingen är stor och omfattar fantastiska fabrikat och modeller. Ändå är den bara en krusning på ytan.
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.