Nästa artikel
Full fart på Beaulieu igen!
Reportage

Full fart på Beaulieu igen!

Publicerad 17 september 2022 (uppdaterad 17 september 2022)
En av Europas största veteranbilsmarknader hölls andra helgen i september och efter två år av restriktioner var kommersen återigen i full sving.

En Saab anpassad för brittiska förhållanden – komplett utrustning för att "put on the kettle"!

Garageväggsgodis från några pund upp till femsiffrigt!

Det spännande med veteranmarknader är att man alltid hittar saker som man inte visste att man behöver. 

Jordnära Amazon.

Har du inte sett det förr så är chansen stor att du får se det på Beaulieu!

Anslagstavlan kan vara lika rik på fynd som själva marknaden.

Den första upplagan av Beaulieu Autojumble arrangerades en söndag i september 1967 och annonserades som ”A day of great interest to everyone”. 

Ett hundratal säljare dök upp, främst med delar till bilar från tiden före andra världskriget. Bruksbilarna de fraktade delarna i är i dag sedan länge klassiker. 

Femtiofem år senare är Beaulieu Autojumble en institution och efter två magra år – 2020 var det helt inställt och 2021 var det ett begränsat evenemang – flockades besökarna och säljarna andra helgen i september återigen runt det stora bilmuseet på godset Beaulieu.

Arrangörerna rapporterar att 26 000 besökare kom under två dagar – något färre än tidigare toppnoteringar men fortfarande ett bevis på att intresset för att göra affärer IRL fortfarande finns. 

En endast 46 tillverkade Aston Martin DB2/4 Drophead Coupé för export och såld ny till Kalifornien. på Bonhams auktion klubbades den för strax under två miljoner kronor, trots ett slitet skick.

En av två spännande mellankrigs-Rover som uppenbarligen stått länge var denna Twenty Tickford Foursome Drophead Coupe från 1939 som klubbades för 5 250 pund.

Aston Martin Lagonda Rapide Sports Saloon med en kaross från Touring i Milano byggdes byggdes bara i 55 exemplar. Såld för drygt 52 000 pund.

Hundkoja med lastmöjligheter – klubbad för 20 700 pund.

Aston Martin 1 ½-litre Le Mans från 1931 – nådde inte sitt reservationspris. Bedömt värde var 200 000 - 250 000 pund.

Tidiga Land-Rovers är fortsatt heta. Trevligt renoveringsobjekt som gick för 17 250 pund.

Auktionshuset Bonhams höll först en tyst minut för den nyss avlidna Drottning Elizabeth II, sedan gick ett stort antal bilar och 400 automobilia-utrop under klubban. 

Mest betalades det för en ganska risig Aston Martin DB2/4 3.0-litre Drophead Coupé som med 172 500 pund gick för dubbelt så mycket som estimerat. 

Mer info om nästa års och andra evenemang på https://www.beaulieu.co.uk/ 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.