Bild
Nästa artikel
 Fullt pådrag på Polismuseet

Fullt pådrag på Polismuseet

Träffreportage

Runt 800 personer besökte Polismuseets fordonssamling när man för första gången höll öppet hus i sina nya lokaler den 28 maj.

2014 flyttades samlingen från det som tidigare var Polistekniska Museet i Solna. Idag finns istället ett polismuseum på Djurgården i Stockholm där bara ett par fordon visas. Huvuddelen av de 50 museifordonen finns i en lokal i Tullinge i södra Stockholm.
– Det fanns ett uppdämt behov då många ville se samlingen och intresset var verkligen stort, säger museichefen Henrik Lindborg. 

Bland dem som besökte samlingen den 28 maj var justitieminister Morgan Johansson. Kanske passade han på att detaljstudera den förlängda Volvo 760 GLE som Olof Palme och Ingvar Carlsson använt och den bepansrade BMW 750 som Göran Persson körts i.

Gården utanför polismuseets lokaler fylldes med bilar från Executive CarsClub och Svenska S80-klubben. Närmast ingången fanns också några privatägda utryckningsfordon.

Den som missade det här tillfället att se samlingen får sannolikt ge sig till tåls till nästa vår.

– Vi hoppas kunna ha öppet hus minst en gång om året. Vår ambition är att vi ska kunna börja ta emot bokade grupper till fordonssamlingen nästa år, säger Henrik Lindborg.
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.