Nästa artikel
Gömd i trädgård: Engelsk sportbil!
Reportage

Gömd i trädgård: Engelsk sportbil!

Publicerad 14 juli 2021 (uppdaterad 14 juli 2021)
I decennier har den stått inslagen i presenningar – nu är det dags att täcka av den brittiska lilla sportvagnen.
Längst ner i en villaträdgård anas en sorts träkonstruktion. Den är täckt med presenningar och knappt skönjbar i den begynnande grönskan.
En ensam rund strålkastare tittar fram. I en annan glipa anas en kromlist. Här döljs två av Christian Carlssons bilar. Här på tomten har de stått inslagna i ett par-tre decennier, minst. Den ena bilen är en handmålad Morris Minor, den andra verkar mer spännande.
Spröda presenningar rivs isär och en låg front avtäcks. En Jaguar E-Type? Nej, något mycket mindre. En Austin-Healey Sprite 1959 med glasfiberhuv – troligen från Speedwell. 
– Den var jättebra i stan, säger Christian Carlsson. Man kunde parkera gratis i p-husen eftersom den gick fri under bommen. Fast en gång glömde jag att fälla suffletten när jag skulle ut – och slog i. Det var sista gången jag besökte parkeringshuset Elefanten.

Austin-Healeyn står på en gammal släpvagn vilket säkert har varit bättre än om den stått närmare marken men det kommer att krävas lite jobb för att få den på vägen igen.
Vi lyckas lyfta upp flipfronten – det ser inte helt standardmässigt ut under den heller.

– Jag har bytt originalmotorn till en från Ford Cortina GT, säger Christian. Det blev dubbla effekten! Jag var på Europasemester i den en gång, körde genom Checkpoint Charlie i Berlin.

Att renovera en Austin-Healey Sprite av första generationen är ett projekt som många kan tänka sig och tillgången på reservdelar är god – det mesta nytillverkas.

Om det är någon som känner sig lockad ska bilen säljas – Christian Carlsson nås på mail: sir.richard.christian@gmail.com
 

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.