Nästa artikel
Har du hört? 50 digitalsidor Renault!
ladda hem

Har du hört? 50 digitalsidor Renault!

Publicerad 13 januari 2017
R4, R5, 4CV, Dauphine, Major, Frégate och Espace. Nu finns 50 sidor Klassiker-artiklar om Renault samlade i en pdf – redo att ladda hem till din dator, läsplatta eller telefon!
50 sidor artiklar om Renault
  • Den nya tidens bil Lövtunn plåt, svag motor och hjul som en kundvagn – ändå uppmuntrade Renault 4 till grovarbete i traktorklass. Lägg därtill ägare med underutvecklat intresse för bilskötsel och du förstår varför så få exemplar finns kvar.
  • Blå lådan En kantig liten bil som inte kräver så mycket av sin ägare. Rolig att köra, fin att titta på, billig att äga. Varför vill inte alla ha en Renault R10? Eller var det nu Major den hette?
  • Flaggskepp ur kurs I den här artikelserien vill vi påminna om intressanta bilar som det inte finns så många bevarade av. Renault Frégate är en typisk sådan. Det var Renaults första stora bil efter kriget och den var helt nykonstruerad men den blev en kommersiell besvikelse för sin tillverkare
  • Redo för utryckning! Många i Åbo län har en Renault 4 CV Sport 1957 att tacka för att de kom till världen på ett säkert sätt. Som ny användes den nämligen av en ambulerande barnmorska. I dag ägs den varsamt renoverade Renaulten av Markku Pellinen.
  • SKRYTSKICK! En Renault 4 som inte tuggats ned till tandhalsarna – finns sådana? Jajamensan, ett fåtal existerar i Sverige. Mats Grimmes 4 000-milare är kanske den finaste.
  • Ö-luff med aktersnurra Klassiker kryssar i Stockholms skärgård med en Renault Dauphine de Luxe mellan kallbadhus och bryggor, till öde regementen och Barnens Ö. Men var tusan ligger Bruce Springsteens bastu?
  • Femte hjulet När Volvo tog över försäljningen av Renault 1982 krympte personbilsutbudet till en enda modell: R5. Men den tio år gamla modellen fick ett nytt liv hos Volvo och försäljningen steg. Stefan Malmefeldt och hans son Niclas äger ett fint lågmilar-exemplar från 1983.
  • 1984 –ETT RYMDÄVENTYR Renault Espace – bilen som var tänkt att fylla ett svart hål på bilhimlen fyller 30 år i sommar. Till en början såg den inte riktigt ut att lyfta, men snart var succén ett faktum.
  • Happy motoring! I Renault 4CV Décapotable 1954 tar vi oss an Mälaröarna. Mellan stenbrott, grusgropsbad och kungliga slott upptäcker vi en ytterst kapabel bil – med en förmåga att få alla på gott humör.
  • MUSEN SOM RÖT Med serietidningsglatt fejs och turboladdad mittmotor är Renault 5 Turbo en av 80-talets mest spännande bilar. Mats Olsson har kört sin anabolpumpade Stålmus i drygt tio år.
 
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.