Nästa artikel
Hårda bud – Volvo 240 Turbo pickup på auktion!
Reportage

Hårda bud – Volvo 240 Turbo pickup på auktion!

Publicerad 8 mars 2021 (uppdaterad 8 mars 2021)
Om du tycker att en Volvo 245 Turbo har för dålig lastförmåga är det kanske en pickup du behöver. Nu säljs den gamla budbilen från USA på auktion – komplett med blågula flammor!
Den som söker en annorlunda 240 – och är beredd på att lägga ner en del arbete – har nu chansen att buda hem en överladdad lastbil!
Konverteringen är gjord av en Volvospecialiserad verkstad i Kalifornien – Swedish Car Clinic i Harbor City som tidigare arbetade under namnet Viking Motors.
Bilen ägdes enligt Bilweb Auctions av Swedish Car Clinic fram till för tre år sedan då en kund köpte den – och skickade den till Göteborg.
Enligt chassinumret är basen en Volvo 264 1980 men bakstammen kommer från en stationsvagn och bakljusen är av senare årsmodell. Turbomotorn tillkom 1986.
Bilen är intullad men inte registrerad, det får köparen ombesörja. Bilweb Auctions klassar bygget som ett projekt eller möjligen en reservdelsbil. Vi hoppas att någon gör i ordning den och behåller både firmanamn och åttiotalsdekor.

Bilweb Auctions bedömer värdet till mellan 30 000 och 40 000 kronor och budgivningen är i full gång. Auktionen avslutas den 11 mars.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.