Bild
Nästa artikel
Hög standard!

Hög standard!

Rösta & vinn

Årets Klassiker 2019? Här är kandidat nummer tre: VW Transport Hochdach.

Den höga bussen började sitt liv som rullande turiststation. Varje dag under sommarmånaderna fanns den på olika platser runt om i Stockholm. Den var specialbyggd av Volkswagen i Hannover där taket höjdes och kioskluckan på höger sida kom till. 

Av någon anledning gjordes luckan extra stor, vilket gör Volkswagenhistoriska Klubbens bil närmast unik. Men det har inte alltid betytt att den haft något värde. 

När klubben köpte den 1993 kostade den bara 13 000 kronor. Nu är den försäkrad för 400 000 och har vunnit pris som finaste splitbuss på den högprofilerade Volkswagenträffen i tyska Hessisch Oldendorf. 

VWHK:s ordförande Lars Eriksson agerar fodervärd för bussen och varje sommar tar han den till ett tiotal träffar. Från bussen säljer klubben småprylar som modellbilar, nyckelringar – och värvar nya medlemmar. 

På sätt och vis jobbar Transportern lika hårt som när den var ny, men nu är den kanske en ännu mer uppskattad medarbetare!

Hög standard!

Rösta på din favorit till Årets Klassiker! Alla som är med och röstar har chans att vinna fantastiska priser! Alla kandidater presenteras i kalendern som medföljer nr 1/2019 och där finns även alla detaljer om tävlingen. Tidningen börjar säljas i butik från den 28 december. 

Senast 11 februari 2019 måste vi ha din röst! Endast en röst per person. Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu och i Klassiker nr 3/2019.

Här kan du rösta!

Hög standard!

Läs mer om:

Kommentarer

#1
Daniel Porser
2019-01-10 15:32

Jag röster på nr 3

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.