Nästa artikel
Hovsta-Cadillac rullar igen!
Reportage

Hovsta-Cadillac rullar igen!

Publicerad 13 september 2010 (uppdaterad 17 oktober 2013)
Den såldes under dramatiska omständigheter på sommarens stora gårdsauktion i Hovsta utanför Örebro. En ståtlig Cadillac 1928. En bil med betydligt mer livskraft än någon kunde ana. Nu rullar den igen på Närkes vägar...

Det var årets stora händelse i bil-Sverige: auktionen efter bilentusiasten Ingemar Gustafsson i Hovsta. Huvudnumret var en Cadillac 1928 som ställts in i ladan 1960, en bil i orenverat originalskick. Komplett, vacker, men rejält patinerad.

Under den aningen kaotiska auktionen såldes bilen för 145 000 kronor till några tyska spekulanter för att bara några timmar senare "säljas om". Nu för 300 000 kronor.

Så vad fick den nya ägaren Karl-Ingvar Persson för pengarna? En skrothög? Inte alls. Efter att ha ordnat med basfunktionerna som nya däck, lite slangar och ett friskt batteri startade den maffiga sidventlis-V8:an och idag rullar bilen stadigt i sina gamla hemtrakter.

En unik historia om en unik bil. Nerikes Allehanda vet att berätta mer om bilens ursprung och har också gjort en film. Du hittar den här:

http://na.se/nyheter/2.2212/1.946395-na-tv-uppmarksammad-cadillac-tillbaka-pa-vagen

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.