Bild
Nästa artikel
Hovsta-Cadillac rullar igen!

Hovsta-Cadillac rullar igen!

Reportage

Den såldes under dramatiska omständigheter på sommarens stora gårdsauktion i Hovsta utanför Örebro. En ståtlig Cadillac 1928. En bil med betydligt mer livskraft än någon kunde ana. Nu rullar den igen på Närkes vägar...

Det var årets stora händelse i bil-Sverige: auktionen efter bilentusiasten Ingemar Gustafsson i Hovsta. Huvudnumret var en Cadillac 1928 som ställts in i ladan 1960, en bil i orenverat originalskick. Komplett, vacker, men rejält patinerad.

Under den aningen kaotiska auktionen såldes bilen för 145 000 kronor till några tyska spekulanter för att bara några timmar senare "säljas om". Nu för 300 000 kronor.

Så vad fick den nya ägaren Karl-Ingvar Persson för pengarna? En skrothög? Inte alls. Efter att ha ordnat med basfunktionerna som nya däck, lite slangar och ett friskt batteri startade den maffiga sidventlis-V8:an och idag rullar bilen stadigt i sina gamla hemtrakter.

En unik historia om en unik bil. Nerikes Allehanda vet att berätta mer om bilens ursprung och har också gjort en film. Du hittar den här:

http://na.se/nyheter/2.2212/1.946395-na-tv-uppmarksammad-cadillac-tillbaka-pa-vagen

Hovsta-Cadillac rullar igen!
Hovsta-Cadillac rullar igen!

Kommentarer

#1
PerH
2010-09-14 13:52

Fantastiskt att den redan rullar. Ett rejält reportage-stoff till eder superba tidning!

#2
Marcus T
2010-09-15 10:27

Härligt att den behålls i originalskick. Jag tröttnar aldrig på temat "Hovsta-auktionen", och har funderat mycket på vilka öden som fordonen som såldes där går till mötes. Gör gärna reportage om nån av de andra fordonen som såldes också!

#3
PGS
2010-09-18 17:35

Kul att bilen redan är i trafik och framförallt att den blev kvar i Sverige!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.