Bild
Nästa artikel
Imperial fashion 1961

Imperial fashion 1961

Bil & Mode

1961 blev Imperial mer flamboyant än någonsin.

1961, då fenmodet var på väg ut så presenterade Imperial de vildaste fenorna någonsin, med baklysena hängades under. Likaså stod framlyktorna fritt på kofångaren fram med framskärmarna framdragna över dom. Trycknappsautomat, superelliptisk ratt, elektroluminicent instrumentbelysning  och mer fri kreativitet återspeglades inuti vagnen. Märkligt nog gick man tillbaks till att bygga med separat ram detta år istället för en självbärande kaross. Det här var Virgil exners sista skapelser för Chrysler, och återigen samarbetade man med modebranschen för att vackert lansera den nya Imperialen, americas most carefully built car. 

Detta år fanns sju modeller att välja mellan, billigast var Custom hardtop sedan med ett grundpris på 5111 dollar, den mest tillverkade var Crown hardtop sedan med 4769 stycken. Den mest exklusiva och dyraste bilen på listen var återigen Crown limousine som detta år byggdes i blott nio exemplar, prislappen låg kvar som föregående år på 16000 dollar, men med ett plus efter av oklar anledning. 

12258 Imperials var den totala produktionen detta år.  

 

Taggar: Reportage, Hem
Imperial fashion 1961
Imperial fashion 1961
Imperial fashion 1961
Imperial fashion 1961
Imperial fashion 1961

Kommentarer

#1
Imperial
2012-01-08 11:32

Lebaronbilarna utrustades med detaljer som var belagda med guld och emblem gjorda i en gammal teknik som kallas cloisonne. Dessa bilar belades med en extra skatt av staten eftersom det ansågs vara smycken. Man kan se på bilderna att örnemblemet i grillen är rödmålade men en del av Lebaronbilarna hade alltså en förgylld ram.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.