Bild
Nästa artikel
Inga applåder för Applause

Inga applåder för Applause

Svar på nöten

En Daihatsu Applause som fått en rymligare bakdel monterad var rätt svar.

Daihatsu var alltid ett ganska diminutivt märke på våran marknad men Applause såldes under några år i början av 1990-talet här. Daihatsumodellen kom hösten 1989 och hade den egenheten att den såg ut som en vanlig sedan men var i själva verket en halvkombi. Den hade också egenheten att spruta ner folk med bensin vid tankning...
Det och några andra missar rättades dock till men Applause blev aldrig någon storsäljare här eller någon annanstans. I tester och jämförelser tilldömdes den inte något översvallande beröm, en ganska könlös skapelse  vars enda särdrag var den annorlunda bakluckan.  Trots det byggdes den i tio år ända fram till år 2000.

 

Applause kombi då? Den har egentligen aldrig funnits, det var den belgiska importören som lät bygga om ett par stycken på prov. Men det verkade inte vara något fruktsamt projekt, det skulle antagligen bli en ganska dyr Daihatsu också.

 

Daihatsu Applause som framtida klassiker? Det, tja, får vi se vad tiden utvisar om doldismodellen från Daihatsu.

Kommentarer

#1
Erlend Dammen
2014-10-11 17:13

En arbetskompis hade en sån för ca. tio år sen, en ganska fin även. Han kunde tänka sig byte i min Lada 2105, men det blev aldrig av. Daihatsun är förmodligen skrot nu, Ladan har jag kvar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.