Nästa artikel
Itusågade Impalan
Svar på nöten

Itusågade Impalan

Publicerad 25 november 2012
Det är en Chevrolet Impala från 1965 och det är jag själv som är skyldig till att åbäket ligger där...

Rätt spår kom ganska snabbt, Mats Grimme tänkte Chevrolet Impala, och Jacob drog till med Ford Galaxie 1965,  TobbeLi parade ihop detta till 1965 Impala, duktigt jobbat!  Plus i kanten till Lars som visste att släpet var från Lööve och för Fredrik J som identifierade dassholken i bakgrunden som en Ifö.

de allra flesta av oss har väl fått frågeställningen -"du som håller på med gamla bilar, vet du nån som behöver, nån som har, nån som kan fixa.... " I nästan alla fall brukar man nicka instämmande för att ge en illusion av att man uppfattat frågan och mumla nåt i stil med kanske, ska kolla...
 
För egen del har jag slutat räkna tillfällena för länge sen, men jag kan dra mig till minnes den antagligen enda gången detta spörsmål har klaffat, och därför ligger det en sönderkapad Impala på ett Löövesläp, nånstans i Landvetter våren 1999.  

Min vän Jimmy höll på att renovera en dylik, och den här fyrdörringen hade använts som donatorbil, den tomma karossen stod sedan utanför verkstaden innan det blev dags att frakta bort den. Men innan dess frågade han -"Vet du nån som behöver.... mmm, ska kolla...." Frågan lagrades längst bak i minnesbanken för chansen att någon skulle på fullt allvar behöva en helt rensopad Impalakaross ansåg jag som tämligen liten.  Men här korsades universums outgrundliga vägar  på ett märkligt sett för bara veckan efter så frågar en annan bekant, "du som kan det här, vet du nån som...  vad lustigt att du frågar, det vet jag faktiskt!

Han hade köpt hem en '65 Impala SS från staterna som verkade vettig men behövde ny plåt i bagage, golv och trösklar, och hur stor är egentligen chansen att bara ett par kilometer ifrån står en tom kaross som har just exakt de delarna i gott skick?   

sagt och gjort, dom sattes i kontakt med varandra och nån dag senare åkte vi upp med ett släp, skärbrännare, kap och förvandlade Impalan till en behändig hög som lastades på kärran i detta skick ni nu ser på bilden.   
 

Jimmy med den tomma Impalakarossen.

Chevrolet Impala 1965, i helt stycke.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.