Bild
Nästa artikel

Jan Hagberg riksmästare!

Riksmästerskapen i Historisk Rallybil

Efter fem rafflande tävlingar stod det klart att Jan Hagberg och kartläsaren Mats Skansén vann riksmästerskapen.

På tre cylindrar tog sig Jan Hagberg i mål i Höglandsrallyt med sin Opel Ascona A 1972. En niondeplats i det rallyt räckte för att han skulle kunna vinna Riksmästerskapet i Historisk rallybil, RM. För inför rallyt ledde Erik Uppsäll RM med sin Saab V4 och Jan Hagberg var tvåa. Men i och med att Uppsäll bröt så räckte det med för Jan Hagberg att ta sig i mål.
- Jag hade räknat med att vinna Historiska rallycupen också men det gjorde vi inte. Enda tävlingen jag bröt var A.R.C-rallyt i Almunge, men den var ju inte med i RM så jag bröt i rätt tävling. Det gäller att åka jämnt och att ta sig i mål för att vinna. Jag är nöjd med säsongen.
I den här videofilmen följder du med i Jan Hagbergs Ascona under specialsträcka ett av TV-svängen som är en av de fem tävlingar som ingår i RM.
Mer om upplösningen av Klassiska Rallycupen, Historiska Rallycupen och RM kan du läsa i nästa nummer av Klassiker -ute den 11 december.

Jan Hagberg riksmästare!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.