Nästa artikel
Kandidat #1 Volkswagen Karmann Ghia 1958
Årets klassiker

Kandidat #1 Volkswagen Karmann Ghia 1958

Publicerad 4 januari 2017 (uppdaterad 4 januari 2017)
Tobias Lindbäck har trimmat sin Volkswagen Karmann Ghia med en enda skenbart okomplicerad tanke i huvudet: Hur hade Volkswagen gått tillväga om man 1958 beslutat sig för att tillverka en sportmodell – en Karmann Ghia S?
Bygget har ägt rum lika mycket i huvudet som i verkstaden. Tobias har tagit på sig både utvecklingsavdelningens vita rockar och marknadsavdelningens prydliga kostymer. Motorn fick inte bli för stark, då hade den konkurrerat med Porsches instegsmodell. Och slutresultatet måste kännas som en produkt från Volkswagen. Vad hade de gjort med chassi och bromsar? Vilka förgasare kunde Volkswagen välja mellan 1958? Man kan tala om kontrafaktisk motortrimning om man vill, eller välvillig historieförfalskning. Slutresultatet är så trevligt att det ger mersmak.

Ägare Tobias Lindbäck
Foto: Simon Hamelius
_________________________
Så röstar du: Läs instruktionerna i Klassiker 1/2017. Alla som röstar har chans att vinna fantastiska priser! Verktygsboden har bidragit med en fyrpelarlyft, en 3 hästkrafters kompressor och en rullväska med verktyg. Dessutom helårsprenumerationer från Klassiker i potten! Senast den 27 januari måste du rösta!
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.