Nästa artikel
Kandidat #12 Mercedes 200D Safari 1968
Årets klassiker

Kandidat #12 Mercedes 200D Safari 1968

Publicerad 15 januari 2017
I Tyskland var man tveksam till en Mercedes-kombi, men den svenska importören Philipsons var övertygad om att det fanns en marknad för en elegant herrgårdsvagn
Karosstillverkaren IMA i Belgien engagerades och speciellt för Sverige togs Mercedes-Benz 190D Safari fram. Modellen skulle sedermera säljas även på andra marknader under namnet Universal. Mercedessamlaren Svante Lundqvists 200D Safari är en av de allra sist tillverkade bilarna. Den började sin karriär på en bondgård i Småland. Under 1980-talet gjordes halvhjärtade försök att renovera bilen som då gått ner sig ganska rejält. Istället blev det kombientusiasten Kent Larsson från Tingsryd som återställde den i originalskick. Ingenting låter som en tidig förkammardiesel!

Ägare Svante Lundqvist
Foto: Simon Hamelius
________________________

Så röstar du: Läs instruktionerna i Klassiker 1/2017. Alla som röstar har chans att vinna fantastiska priser! Verktygsboden har bidragit med en fyrpelarlyft, en 3 hästkrafters kompressor och en rullväska med verktyg. Dessutom helårsprenumerationer från Klassiker i potten! Senast den 27 januari måste du rösta!


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.