Nästa artikel
Kandidat #12 MG TD
Årets klassiker

Kandidat #12 MG TD

Publicerad 11 januari 2016 (uppdaterad 18 januari 2016)
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker 2015! Här är kandidat nr 12, Leo Tattis MG TD från 1952!
På fyra månader renoverade Leo Tatti sin svensksålda MG TD. Ramen blästrades och en skärm rostlagades, därefter lackerades ram och kaross om. Det var för 18 år sedan och sedan dess har Leo och hans fru Britta upplevt många äventyr tillsammans med MG:n. De runt 10 000 mil de kört har inte sällan varit på långresor vintertid till veteranbilsrallyt i finska Jyväskylä.

Leo och Britta tar oftast den långa vägen över Haparanda dit och äventyren har varit många. Att Leo monterat en extra vindrutetorkare på insidan av vindrutan kan hjälpa vid besvärligt väder – att fälla upp suffletten är inget alternativ.

Med hjälp av den fyrcylindriga motorn på 54 hk kör paret 25-30 mil på en dagsetapp. Paret brukar turas om att köra men istället för att byta plats bakom ratten byter de bil, Britta har också en MG TD.

_____________________
Så röstar du: Läs instruktionerna i Klassiker 1/2016. Alla som röstar har chans att vinna fantastiska priser! Verktygsboden har bidragit med en enpelarlyft, hylsnyckelsats och en starthjälp. Dessutom helårsprenumerationer från Klassiker i potten! Senast den 18 januari måste du rösta.
 
Kandidat #12

MG TD 1952
Ägare: Leo Tatti
Foto: Fredrik Nyblad
Läs mer i Klassiker nr 3/2015

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.