Bild
Nästa artikel
Kandidat #3 Audi 80L 1974

Kandidat #3 Audi 80L 1974

Årets klassiker

Rätt skött kan även den sprödaste av 1970-talets bilar hållas i trim.

Det bevisar den Audi 80 som Arne Nilsson köpte ny 1974. Överdragsklädsel och läderband kring ratten. Med stuvbitar linoleummatta skyddades golvmattan liksom gummimattan i bagagerummet. Alla hålrum fylldes med rikliga mängder vax och gummilisterna smordes omsorgsfullt. Så körde Arne sin bil 15 000 mil. Mest på resor ut till lantstället och alltid sommartid. Men 90 år fyllda tyckte han att det var dags att sluta köra bil. Audin rönte stort intresse från kontinenten när den annonserades ut för en tid sedan. Men det var Erik Widelund, servicerådgivare hos Audi i Hammarby Sjöstad som fick förtroendet att förvalta bilen. Idag tycker Arne att det är lite vemodigt att bilen inte står i garaget som den alltid gjort. Makarna tar nu istället tåget ut till lantstället.

Ägare Erik Widelund
Foto: Fredrik Nyblad
______________________________
Så röstar du: Läs instruktionerna i Klassiker 1/2017. Alla som röstar har chans att vinna fantastiska priser! Verktygsboden har bidragit med en fyrpelarlyft, en 3 hästkrafters kompressor och en rullväska med verktyg. Dessutom helårsprenumerationer från Klassiker i potten! Senast den 27 januari måste du rösta!
 
Taggar: Reportage, Audi 80
Kandidat #3 Audi 80L 1974

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.