Bild
Nästa artikel
 Klassikermässa i Barcelona

Klassikermässa i Barcelona

Bildspel

Sedan 1984 arrangeras klassikermässan AutoRetro i Barcelona. Trots att massbilismen kom sent till Spanien finns det många inhemska och importerade bilar att hänföras av.

Mässan AutoRetro i Barcelona består av flera kända element: Bilförsäljning, klubbmontrar och marknad. Trots att mässan hålls i december är vädret ofta ganska varmt och det gör att en stor del av charmen med AutoRetro är det som pågår utomhus. Här finns finbilsparkering och ett veteranbilsrally går runt den sträcka på Montjuicberget där det så sent som 1975 gick ett F1-lopp.
I Klassiker nr 1/2016 kan du läsa mer om spanska bilar och mässan AutoRetro. Här är ett bildspel med bilar som ställes ut på mässan i december 2015.
 
Till Bacelona i december?
Några flygbolag som har direktflyg till Barcelona är lågprisbolagen Norwegian, Ryan Air och Vueling.
Det finns många hotell i olika prisklasser i närområdet kring mässhallen där AutoRetro hålls.
Nästa AutoRetro hålls den 2-6 december 2016.
www.autoretro.es
 
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
S.Martin
2016-01-10 09:46

Fina bilar och bilder men vad är det för en vacker röd cabriolet på bild nr 6?

#2
Andreas Uddling
2016-01-10 19:23

Jodå grillhalvorna misstänker jag kommer från en torrmugg´s coupé dvs Karmann-Ghia, eller?
Att man klarar sig gott utan en Hispano-Suiza på en klassikerutställning bevisas ypperligt av bilden på den ståtliga........Renaulten med det som ofta kallas kolskyffelhuv vilket var en effekt av att Renault länge monterade kylaren bakom motorn. Faktiskt fram till slutet av tjugotalet! Bakom VW-bussen skymtar ännu en Spanskbyggd bil: FASA-Renault 12. FASA licensade Renault allt ifrån 4cv o framåt, och egentillverkade en "Jetta" på Renault 5. Men då hette den Siete eller FASA/Renault 7.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.