Bild
Nästa artikel
Du behöver inte vara onaturligt bilintresserad för att ha utbyte av Claes Johanssons fotografier. Det är ett löfte.
Du behöver inte vara onaturligt bilintresserad för att ha utbyte av Claes Johanssons fotografier. Det är ett löfte.

Klassikers medarbetare ställer ut

Fotoutställning!

Ena dagen Klassiker redaktion. Andra dagen fullt skaft som chefredaktör på tidningen Moped. OK Förlagets Claes Johansson växlar mellan uppdragen. Växlar mellan ord och bild. Nu visas hans personligt utvalda fotografier på Kulturmagasinet i Bergkvara.

 
 
Klassikers medarbetare Claes Johansson har under många år varit en stadigvarande del av redaktionen. Både vad gäller produktion av text och bild. Sedan 2013 är Claes dessutom chefredaktör för tidningen Moped. Det tas väldigt många bilder till varje reportage. Alla får inte plats. De lite mer udda bilbilderna, med en annan smak, inriktning och personlighet kan ibland "bli över". Eller så blir favoritbilder bara  väldigt små på tidningssidan.

Efter att ha finkammat sitt eget enorma bildarkiv återstod ett drygt 30-tal bilder – som förra sommaren visades på galleriet Neva Books i RImforsa och i Missionvägen 4 i Björkfors. Båda i Östergötland.  Nu visas en koncentrerad del av utställningen i Småland, på Kulturmagasinet i Bergkvara med start 14 maj.

Utställningen är ett personligt urval kallat Bilar & Platser. Du kan räkna med bilder med förtätad stämning, nyfiken blick och underfundig humor. Kanske en och annan bil också.

Missa inte den.
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Leif Hurtig
2015-05-12 17:49

Han har tagit en av de vackraste bilderna någonsin på en orenoverad Saab 92 med äkta patina. Den bilden kan man titta länge på och både filosofera runt eller bara studera små subtila detaljer i, hur tidens tand förändrat den en gång så skimrande nybilen. Denna bild ingick i Klassikers kalender för ett par år sedan och hänger numera inramad på väggen hemma hos mig. Och jag är inte ens saabentusiast.

#2
Per Berner
2015-05-13 08:05

Missa inte detta om ni är i närheten. Claes är lika begåvad fotograf som han är skribent, och det vill tamigfaster inte säga lite! Fantastiska bilder.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.