Bild
Nästa artikel
Barret startar ny tripp från Frukostklubben på söndag!

Barret startar ny tripp från Frukostklubben på söndag!

Saabresa 2.0

För ett par år sedan gav sig Gunnar "Barret" Skog och Fredrik Bergström ut på en Europatripp i en trimmad Saab 96. Målet var Monte Carlo och resan något av en hommage till Erik Carlsson på Taket som vunnit i Monte Carlo 50 år tidigare. Nu är det dags för en ny långresa – i en Saab 93 köpt för tusen kronor. Start vid Tyska Torget söndag den 11 september!

I höstas köpte Barret en Saab 93 för en tusenlapp. Bilen hade stått på en loge i många år men Barret gjorde bara det som behövdes för att få den igenom besiktningen. Det lyckades i april och sedan dess har han kört ganska hårt med den.

– Den borde hålla, säger Barret. Men den är otrimmad och bara treväxlad så den går inte så fort. Allt söder om Linköping är bonus!

Målet är en Saabträff i Luxemburg 16-18 september men det är mycket som ska hinnas med på vägen.
– Under resan vinglar vi runt och besöker bilfolk som bjudit in oss på besök. Bara i Holland har vi fått tre vänner som ska besökas där vi får bo och se på deras samlingar.

– Bilmuseet i Haag ska vara Europas bästa sägs det. Får vi ej missa, fortsätter Barret. Sen får vi se vad som händer.

Packningen består av mycket ståltråd, silvertejp, och en bra telefonlista till Saabfolk som Fredrik och Barret tänkt passera ungefär.

Förhoppningsvis kommer vi att kunna rapportera från resan. Passa på att vinka av dem från Tyska Torget på söndag morgon och besök samtidigt Frukostklubben!

http://www.klassiker.nu/traffar/klassikers-traffar/final-frukostklubben-10-11-september

Kommentarer

#1
Kjell Bjervner
2016-09-10 16:56

Ser precis ut som en Saab 93...

#2
Carl Legelius
2016-09-10 17:26

Helt rätt!

#3
Världens vackraste man
2016-09-11 19:47

Jag älskar sådana här tilltag. Trevlig resa!

#4
Hans H
2016-09-13 16:10

Jag blir glad. Den är väldigt lik min bil. Samma färg, och nästan samma skick. Min är lite, lite finare i skicket - bara lite mindre matt och prickig av rostprickar och rostskyddfärg, men är å andra sidan inte alls färdig att komma ut på vägarna.
Härligt !!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.