Bild
Nästa artikel
Grolsch på Wartburg-chassiet!

Grolsch på Wartburg-chassiet!

Min första bil

I Klassiker 5/2015 handlar det om Första Bilen – den där magiska. 15 skribenter berättar om sin första kärlek. Efter en uppmaning på Facebook har vi dessutom fått in berättelser från er läsare – här är Rainier de Klarks story!

Det var december 1992 och jag cyklade i mitt hemland Holland längs en flod på ena sidan och bondgårdar på andra sidan. I diket stod en Wartburg 311 DeLuxe från 1964 med en till-salu-skylt på vindrutan. Jag var bara 16 år gammal men lyckades övertala min far att få köpa den. Jag skulle renovera den. Karossen sandblästrades och chassiet renoverades och lackerades med bottenfärg till båtar. Den är numera förbjuden.

Bilden är tagit juli 1993 medan jag drack en Grolsch öl, sittande på chassiet. Längre än så kom jag inte med renoveringen. Jag sålde bilen i delar och tre år senare köpte jag en körklar Wartburg 311 från 1965 som jag importerade från Tyskland.

Berätta om din första bil du också! Skicka in text och bilder till red@klassiker.nu
Grolsch på Wartburg-chassiet!

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2015-05-20 10:13

Världen är full av tappade sugar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.