Bild
Nästa artikel
Kandidat #6: Ford Tudor!

Kandidat #6: Ford Tudor!

Årets klassiker

Det är dags att rösta fram Årets Klassiker 2014! Här är kandidat nr 6 – Ford Tudor -39!

Sannolikt hann den här Forden inte köras så långt innan den fick ställas undan på trähjul. Världskriget krävde att den svenska militären fick däcken. Först i april 1946 registrerades den in igen. Sidventilsåttan på 2,2 liter gav 60 hk och var sammankopplad med en treväxlad manuell låda. Idag kan man marscha den i 80-90 km/h. Karosseriet är helt byggt av stål och fram och bakvagn är stela. Den är orenoverad och har endast några få skavanker. 2001 köpte Anders Höglin den i 40-årspresent till sig själv. Sannolikt en gåva som fortsätter att ge! Klassiker fick låna bilen för att under två dagar göra en resa genom Västergötland. Mer stilren bil får man leta efter. Det enkla är ofta det sköna.


Så röstar man: Läs instruktionerna i Klassiker 1/2015. Alla som röstar har chans att vinna fina priser! Verktygsskåp, bläster, starthjälp och prenumerationer i potten!
Kandidat #6: Ford Tudor 1939

Ägare: Anders Höglin
Foto: Claes Johansson
Läs mer i: Klassiker 2/2014

Kandidat #6: Ford Tudor!
Kandidat #6: Ford Tudor!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.