Bild
Nästa artikel
Kandidat #9: Chevrolet Chevelle!

Kandidat #9: Chevrolet Chevelle!

Årets klassiker

Det är dags att rösta fram Årets Klassiker 2014! Här är kandidat nr 9 – Chevrolet Chevelle SS 454!

Besiktigad och med gatlegala däck noterades Arne Skogs Chevelle SS för tiden 11,79 sekunder på 402-metersstrippen. Sedan bytte han spår från streetracingen och satsade på en originalrenovering som trotsar all beskrivning. Under åtta år revs bilen isär fullständigt och byggdes sedan upp igen efter GM:s tillverkningshandbok för fabriken. Utmaningen har legat i att i efterhand återskapa en massproducerad bil – för hand. Men handen på hjärtat – resultatet har blivit betydligt bättre!
1971 var Chevelle inne på sin tredje generation. Översatt till liter har 454-motorn 7,4 liters cylindervolym. Motorn gav det här året 365 hk. Super Sport, SS var ett tillvalspaket där bland annat fartränder och hood pins ingick.

Så röstar man: Läs instruktionerna i Klassiker 1/2015. Alla som röstar har chans att vinna fina priser! Verktygsskåp, bläster, starthjälp och prenumerationer i potten!
Kandidat #9: Chevrolet Chevelle SS 454 1971

Ägare: Arne Skog
Foto: Simon Hamelius
Läs mer i: Klassiker 8/2014

Kandidat #9: Chevrolet Chevelle!
Kandidat #9: Chevrolet Chevelle!

Kommentarer

#1
Claes-Göran Eriksson
2015-01-13 23:04

Renoverad från topp till tå under många år av en riktig entusiast Arne Skog en riktig Leksing

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.