Bild
Nästa artikel
Sweden - Monte Carlo del 4

Sweden - Monte Carlo del 4

Resebrev

Saab Monte Carlo-resenärerna puttrar vidare. Mer museibesök, hembesök och hemfärd.

Onsdag.
Vi hittade det rätta VW-muséet. Alltså inte Autostadt som alla tror är VW:s samlingar av sina egna gamla bilar. De har även en industrilokal med massor med protyper och intressanta folkor. När vi kom tillbaka till bilen efter muséet satt det en lapp på rutan. Det var Dietmar Finger som ville träffa oss. Över telefon bestämde vi en pizzeria där vi träffades. Dietmar hade haft viss del i utvecklingen av senaste Saab  9-5. Själv hade han en Saab V4 och som konstnär målade han biltavlor. Han hade även en jättesamling med bilböcker. Många han fått från bilföretagen som han designat åt. Det blev en mycket kul sen kväll med bilprat mm.

Torsdag.
Vi körde mot Kiel och båten för att där äta middagsbuffén som smakade utmärkt och vi somnade gott i hytten.

Fredag.
Frukost på båten och sen avkörning med full choke på färjan till allas glädje? Resan gick galant genom Sverige ända tills vi kom till Gränna. Där högt i en brant ligger muséet Andrés polarexpedition. Kom på att det vore kul att fota Saaben alldeles utanför huset. Deras idiot-resa slutade ju i katastrof för de kom ju aldrig hem igen. Det verkar vi göra! Tyvärr var det för brant uppför i gruset så bilen rullade ner igen och givetvis häktade avgassystemet i gatstenarna så tolv mil hemifrån fick jag åter ligga under och knyta upp det igen. Nu med elkabel för all ståltråd var slut efter resan. Kort fikapaus igen hos Cykelfirman i Ödeshög.
Hemma vid fyratiden stod våra familjer med blågul flagga och tog emot oss på garageuppfarten. Det kändes rätt bra!

Kommentarer

#1
Herr Svensson
2014-03-29 17:27

Bra att ni tog våren med er hem - välkomna tillbaka!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.