Bild
Nästa artikel
Vinterkörning med 4CV

Vinterkörning med 4CV

Vinterbruksis

En av våra klassikerkandidater backar inte för en liten vintertur med pärlan.

För bara några dagar sedan tog jag Klassiker-CV:n till klubbkompisen Håkan härute på Fogdön utanför Strängnäs. Tyvärr snöfattigt men det slirade fint på isgatan innan Fogdö kyrka. Sommardäck på, men jag får nog byta dessa till säsongen -15 vilket bilprovningen hjälpte mig att inse för några veckor sedan då jag rullade in på Dekra i "sta´n" dvs Strängnäs.
Däcken, en omgång Michelin ZX, har nog suttit på sedan bilen blev klar 1979 så nu får Bribos leta på några nya.

/Andreas Uddling

Kommentarer

#1
Leif Hurtig
2015-01-07 16:56

Originalvärmen är väl inte den allra mest effektiva, trots att 54 års modell är den första med värmeinsläpp under baksätet och defrosterkanaler vid vindrutan, men ändå värmer det att notera att somliga vinterkör även bilar med hål i taket! Tumvante upp!

#2
Jan Ströberg
2015-07-29 21:51

Den här lilla godingen var en gång i min ägo! Dock endast en kort tid.
Mvh
Jan S

#3
Sune Brobeck
2015-10-22 19:49

Vilken fin bil, denna ägde jag från 1999 till 2014 hoppas du ar nöjd med bilen, SB

#4
Andreas Uddling
2015-10-22 20:57

Ja visst är jag mycket nöjd med bilen Sune!! Tack vare dig så kan jag njuta ofta bara jag tar några steg ut i garaget! Tog en vända förra veckan faktiskt! Det är inte många i Sverige som kan uppleva exakt den här känslan, finns ju bara två körbara décapotable 4cv vad jag vet. Å en körklar..... Men Leif; visst duger väl originalvärmen bara man använder kylargardinen rätt, å sitter utan att flåsa, å inte är så många i bilen, å har lite öppet i bakdörrens fönster, å har en värmande brasa därhemma ;-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.