Bild
Nästa artikel
Lord Vader vill ha sin Toyota tillbaka!

Lord Vader vill ha sin Toyota tillbaka!

Celica

Star wars filmerna skapade en hype utan dess like 1977, det utimata fyndet för den inbitne måste vara att hitta den försvunna Star Wars-Celican.

1977 var denna Toyota Celica högsta vinsten i "Space Fantasy Sweepstakes", en tävling för Star Wars fans, som 20th Century Fox låg bakom. Bilen byggdes av Delphi Auto design i Costa Mesa och modifierades med alla tidens knep, samt försågs med motivlack med star wars-tema. Någon Toyotahandlare i Kalifornien lär ha ställt bilen till förfogande, men vem är inte klarlagt, likså är det också okänt vem som kammade hem första vinsten när tävlingen var till ända vid årets slut. 

Och, vart finns bilen nu?  Just nu verkar det pågå intensiva efterforskningar både bland bilentusiaster och Star Wars fantaster i att klarlägga denna speciella bils vidare öden. Bland annat hos Hemmings.com

Fotnot om Toyota Celica, detta år byggdes den miljonte Celican sedan starten 1970.

 

  

Lord Vader vill ha sin Toyota tillbaka!
Lord Vader vill ha sin Toyota tillbaka!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.