Bild
Nästa artikel
Måttbeställt hos Wood & Pickett

Måttbeställt hos Wood & Pickett

Styling

Det var the swinging sixities och man kunde få sin hundkoja uppiffad på Abbey road

En humoristisk bild från firman Wood & Pickett, där man visar att deras bilar skräddarsys åt kunderna. Wood & Pickett är mest kända för sina ombyggda hundkojor och Range Rovers, inte alltid av det smakfullare slaget...
Firman hade startats redan 1947 av två fd anställda hos Hooper. På sextiotalet blev Wood & Pickett kända för en bredare allmänhet, eller åtminstonde inom popkulturen som växte fram vid den här tiden. Firman låg då vid Park Royal, Abbey Road.  Idag finns dom i Surrey, och pysslar med att renovera äldre  Minis, och modifiera nyare modeller av dom.
Vad Buick Rivieran i bakgrunden må råka ut för hemskheter i deras verkstad vågar man knappt spekulera i.
Taggar: Reportage, Mini

Kommentarer

#1
Andreas Uddling
2014-10-29 22:01

Mjaae, inte alltför knasigt med tysklysen i nosen på Kojan. Den är ju rätt stramt designad i fronten redan från början i denna version......vågar dock inte tänka tanken fullt ut hur ett Vauxhall-tryne skulle te sig ! Det är ju annars ett märke som inte ens "Vauxhalls mamma" tycker om, iaf inte en Viva -64! Dem är det synd om på riktigt.

#2
Leif Hurtig
2014-12-29 14:49

"Vauxhallfront med dubbla lampor", det är väl egentligen Clubman-nosen, men med fyra femåtrekvartum istf två normala sjutums strålkastare som åsyftas? Clubman-nosen med två rektangulära Cibiéstrålkastare från Cittra AMI6/AMISuper/Renault 12/15/16 hade inte heller varit ett tokigt alternativ? Den rektangulära Cibiéstrålkastaren användes av amerikanska custombyggare som ett häftigare alternativ till dubbla runda i slutet av 60-talet. Det var godkänt i vissa stater, som inte hade lagkravet om Sealed Beam-strålkastare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.