Bild
Nästa artikel
Med snurr i Storlien

Med snurr i Storlien

Rotationsplan

Rolf von Bahr var en av sveriges pionjärer inom flyget och på 1930-talet blev han en ivrig förespråkare för den nya typen autogyro.

Det vinglösa flygplanet hade en rotor som stod för lyftkraften istället. Farkosten drevs framåt med den vanliga motorn men huvudrotorn sattes i rörelse av fartvinden.  Autogyron hade en kort storhetstid under dessa år, och Rolfs maskin var av typen Cierva C30A och denna användes främst för turistflygningar i och runt Åre och Storlien under några år på 30-talet. Rolf flög även taxi och ambulansflyg med Ciervor, och demonstrerade även typen för armén och flottan vid flera tillfällen. Inalles avverkade Rolf von Bahr sju stycken autogyros och samlade på sig över 3000 flygtimmar på den här typen.
 
Juan de la Cierva hade utvecklat autogyroprincipen under 20-talet  och stod för designen. Men maskinerna byggdes främst av Avro England med Ciervas patent. Totalt satte Avro ihop 78 stycken, 25 stycken byggdes av Lioré et Olivier i Frankrike och ytterligare 40 stycken av Focke-Wulf i tyskland under namnet C.30 Heuschrecke. Totalt gjordes 178 exemplar av Ciervas C30. von Bahrs SE-AEA finns idag bevarad på tekniska museet i Stockholm. 

Taggar: Reportage, Hem
Med snurr i Storlien

Kommentarer

#1
Oscar G
2013-12-30 21:54

Oj... Detta fick mig att plocka ner farsans gamla fotoalbum, som innehåller ett par bilder av denna smått geniala maskin. Om han tagit bilderna på någon sjö hemma i Småland eller då han bodde på Frösön framgår tyvärr inte.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.