Bild
Nästa artikel
Miniatyren från Montevideo, Rago

Miniatyren från Montevideo, Rago

svar på nöten

den gick ju snabbt att knäcka den här nöten också, det är ju en Rago från Uruguay.

Detta land är mest känt för sina stora mängder rullande veteranbilar, och sporadiskt har det även försökts bygga inhemska bilar också. Rago var en av dom. Bröderna Carlos och Waldemar Rago hade en liten verkstad i Montevideo och ursprungsidén lär varit att bygga en slags kåpa att använda på deras scootrar, men projektet mynnade ut i en liten sportbil istället. Det var på grund av en kund som hette Eduardo de la Maria som bilen kom till skott, och han hade en del kunskap om glasfiber vari bilens kaross kom att göras utav, året var 1965.

 

Eduardo filade på pluggen för att gjuta karossen och bröderna Rago filade på det mekaniska, drivkällan som införskaffades var en mc-motor från Hispano-Villiers på 350cc och 16 hästar.

När prototypen stod klar så visade en första provsittning att bilen var på tok för smal, så karossen klövs på mitten, och göts om tio centimeter bredare. Måtten var fortfarande modesta, 145cm bred och runt 340 cm lång var Ragos färdiga lilla sportbil.

 

Vid den här tiden präglades Uruguay dock av instabilitet, i princip rådde rent inbördeskrig, importstopp, blockader, galopperande inflation och en stat som var närmast bankrutt gjorde det svårt att få något som helt material in i landet. Ett av skälen landet är fullt av gamla rullande klenoder är att i långa perioder fanns inga nya alls att köpa.


Ryktet om en "egen" bil spred sig långt utanför Montevideos gränser, och förhandsorder strömmade in. Bröderna Rago hade dock som alla andra problem att få material att bygga några bilar, till nästa bil fick man till och med tillverka fälgar och nav själva, glasfiberharts lär ha smugglats in i hinkar från Argentina...

 

Investerare i projektet fanns, och bankgarantier löstes, men dessa lån, och även investerarnas satsningar var totalt värdelösa i inflationen och den genomkorrupta byråkratin inom det statliga bankväsendet. Mot alla odds lyckades Ragos i slutändan sätta ihop något dussin bilar, på bekostnad av att bröderna förlorade firman och nästan allt de ägde. En tragisk historia om ett lovande projekt i ett omöjligt politiskt klimat.

Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Oscar G
2013-04-08 17:27

En bil från Uruguay, därtill byggd i nästan tolv exemplar, på 60-talet -
- och jag kunde den inte!
Vilken upprörande okunskap!
Jag skäms över denna monumentala brist på allmänbildning...

#2
Mårten Carlsson
2013-04-08 22:45

det blir bakläxa och kvarsittning nu Oscar ;)

#3
ErikD
2013-04-10 19:01

Synd att jag missade denna fråga!
Jag bor själv i Montevideo och har sett en Rago på ett museum utanför staden. Lite ljusröd i glasfibret sådär. I samma lokal fanns även en SAAB 96 med fin röd lack! Här i Uruguay finns det verkligen många bilar som borde slutat rulla för länge sedan (fick nu förklaringen) och som numera finnes på skroten hemma. Dock finns det ibland en del pärlor på gatan. Kul artikel!

#4
Mårten Carlsson
2013-04-10 19:27

Vad kul Erik! har du bilder från bilparken i Uruguay , och museet så får du gärna skicka över några. :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.