Bild
Nästa artikel
Muller, Antonov och midnattssol

Muller, Antonov och midnattssol

EVENEMANG

Victor Muller och Vladimir Antonov ställer upp i Midnattssolsrallyt med varsin Saab. Jättekul, tycker arrangören.

Mellan den 13 och 16 juli körs årets upplaga av klassiska Midnattssolsrallyt med utgångspunkt i Västerås. Liksom i fjol kommer ryske affärsmannen Vladimir Antonov att köra rallyt. Men i år får han också sällskap av vännen Victor Muller.

– Det är jättekul att vi får sådana deltagare, säger tävlingsgeneral Per Carlsson till Vi Bilägare. Att dem är lite i ropet, eller vad man kan säga, det ger ju lite mer publicitet.

Bilar som inte är nyare än årsmodell 1981 får delta i rallyt. Muller är anmäld med en Saab 95 medan Antonov har valt att ratta en Saab 99.

– Både Victor Muller och Antonov har bilintresse och då passar det bra att delta i en tävling med anknytning till Sverige, säger Per Carlsson.

Vladimir Antonov har också lockat med sig ytterligare fyra ryska ekipage, varav ett ska köras av hans far Alexander Antonov. Saabbilarna tävlar i en klass där målet är att hålla en snitthastighet om 50 km/tim.


Det blåser kring Saab. Kommer Muller och Antonov verkligen delta?
– Det vet man inte, men dem är anmälda och har betalat startavgift. Man förstår ju att det krävs fruktansvärt mycket arbete med Saab just nu, men vi har inte fått några sådana indikationer, säger Per Carlsson.

Midnattssolsrallyt kördes ursprungligen mellan 1950 och 1964. 2006 återupptogs rallyt.

Taggar: Reportage, Hem

Kommentarer

#1
Sibylla Gustafsson
2011-07-07 16:37

Ska bli kul att få se både Vladimir och Victor köra.

#2
pojoel
2011-07-19 00:12

"Att dem är lite i ropet...

Må alla svensklärare och dito lärarinnor, från den tid det var tillåtet att lära ut korrekt svenska, rappa dig över fingrarna med lektor Caligulas pekpinne!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.