Bild
Nästa artikel
Nakenskotern

Nakenskotern

Reportage

Säg skoter och de flesta tänker på Vespa. Lika känd blev aldrig konkurrenten Lambretta som för att få uppmärksamhet inte tvekade att visa sig naken.

Det enkla och funktionella präglar modell F. Styrets fåtaliga reglage, bakhjulet som lossas i ett nafs, den knäande framgaffeln med sina spinkiga ben. Motorn är ett under av lättåtkomlighet. Styrlåset och plåtburken baktill som på sin höjd rymmer lördagskvällens dansskor den enda synbara lyxen.

Råvarubrist är ett tråkigt ord men det kan ge upphov till vackra ting. I Klassiker nummer 1/2018 berättar vi om Lambretta Model F – och hur Henrik Johansson blev ägare till just en sådan.

Missa inte Klassiker nr 1/2018.
Taggar: Reportage, Lambretta
Nakenskotern

Kommentarer

#1
Johan Thuresson
2018-01-21 20:52

Den ser inte riktigt färdig ut så där...

#2
Bo Legelius
2018-01-27 23:09

I Sverige var grejen med den avskalade Lambrettan att man fick ner tjänstevikten till 75 kg som förr var kriteriet för lätt MC, inte som nu cylindervolym. Det var den enda Lambrettan som en 16 åring på 50/60-talet fick köra.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.