Bild
Nästa artikel
Nu är det ok att slicka på Mazda

Nu är det ok att slicka på Mazda

HURRA

Mazda fyller 90 år. Det har firats på många sätt och nu stämmer japanska kejserliga postverket in i hyllningskören.

Har du alltid drömt om att få slicka på en Mazda? Nu får du göra det, och det är helt legitimt. Tyvärr får du bara slicka på baksidan och dessutom är bilen bara avbildad på ett frimärke. Men det får väl duga.

Nästa problem är att dessa frimärken bara finns tillgängliga i Japan. Det är utgivna av det kejserliga postverket, som i ett led i firandet av att biltillverkaren Mazda fyller 90 år.

Jubileumspaketet innhåller tio frimärken, dessutom ingår en modell av Mazda Cosmo Sport 110S i skala 1:64.

Det var alltså för 90 år sedan som Jyujiro Matsuda startade företaget som så utvecklades till Mazda Motor Corporation. Matsuda själv finns med på frimärksblocket, men väl hans allra första fordon, den lilla trehjuliga lastbilen Mazda-Go från 1931.

Bland frimärkena hittar vi även Mazdas första fyrhjuliga personbil R360 från 1960, sportbilsikonerna MX-5 och RX-7 samt givetvis Cosmo Sport och den allra senaste flexibla familjebilen Mazda5. I blocket finns även bilder av Mazdas idag unika rotationsmotor och den senaste konceptbilen Shinari.

Taggar: Reportage, Hem, Mazda

Kommentarer

#1
Magnus Berglund
2010-12-01 21:24

Dags att maila Japan då.
Kan väl inte missa detta ?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.