Nästa artikel
Nyfiken gul? Commodore GS/E på auktion!
bilweb auctions 5-6 maj

Nyfiken gul? Commodore GS/E på auktion!

Publicerad 26 april 2018 (uppdaterad 26 april 2018)
Auktionslistan inför Bilweb Auctions stora vårauktion fylls fortfarande på – nu är man uppe i över 150 utrop. En bil lyser lite extra gul bland utbudet – Commodore GS/E är en riktig 70-talsklassiker.
Knallgul med svart vinyltak och ljusbrun inredning i plysch – även när denna Commodore GS/E  köptes ny i Ljungby 1977 måste den ha stuckit ut i gatubilden. Ännu mera så 41 år senare – vilken sjutiotalsdröm! Det finns inte många fyrdörrars GS/E kvar idag, har någon sparat på en lyx-Opel med raksexa och insprutning har det oftast varit en Coupé.

Bilweb Auctions har just lagt till den i sin växande lista över auktionsobjekt på sin vårauktion. Värdet är satt till 100 000 – 150 000 kr. Den 5 maj ljuder slutsignalen – då vet vi hur väl det stämmer med verkligheten.

Ur Bilweb Auctions beskrivning:

"Bilen köptes ny i Ljungby 1977 och brukades av en ägare till 1983 då bilen köptes av Konrad Gustafsson i Svängsta. Bilen ställdes av någon gång 96-97 ståendes i ett torrt och fint garage. Tidigt under 2016 köpte nuvarande pedantiska ägare (är bekant till Konrad) bilen och plockade ut inredning för rengöring, renoverade bromsar, bytte slangar och servade motor och växellåda. Skärmarna byttes och bilen lackerades i original kulör originalklädsel monterades tillbaka. Ingen svetsning behövdes, motorrummet är i rengjort originalskick ej lackerat. Mätarställningen 13 322 mil och att bilen ej varit krockad garanteras av säljaren."

 

Relaterade bildspel

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.