Bild
Nästa artikel
Nytt fordonsmuseum har öppnat

Nytt fordonsmuseum har öppnat

Museumkoll

I sommar finns ett nytt museum att lägga till måste besökalistan, Bynanders fordonsmuseum i Svenljunga.

Per Bynander är lokalt känd som ortens Ica-handlare, men är även en samlare av gedigen karaktär. Sällan har det sålts eller slängts bort något i onödan.  Per hade också en lång bekantskap med en annan stor samlare från trakten , Göran ”Gekås” Karlsson. Och det är från hans samlingar de flesta fordonen kommer.

En del köptes från tiden samlingen fanns i Gällared, och efter Görans bortgång auktionerades en hel del av Görans enorma samling ut. Per var framme och köpte en del objekt då, samt en gård. Eller rättare sagt ett före detta säteri med en nästan raserad ladugård. Det är denna byggnad som nu renoverats till ett fantastiskt skick och fyllts med intressanta fordon i fräscha ljusa lokaler. 

2011 stängdes Göran Karlssons museum i Ullared och det beslutades att bilarna skulle auktioneras ut. Per frågade Görans efterlevande om chans på en del av fordonen och det slutade med att han kom därifrån med 48 bilar och 59 motorcyklar!  

Nu var samlingen klar, och renoveringen av den gamla ladugården på sluttampen och i helgen kunde Per Bynander uppfylla en dröm som grott i flera år, att inviga sitt eget bilmuseum.


Adressen är Torstorpsgård, 512 93 Svenljunga
Öppettider: 10-17  Tisdag-Söndag
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Per Olsson
2016-03-16 12:47

Hej!

Läste om det nyöppnade bil museet i Svenljunga. Låter trevligt.
Jag har en Vauxhall Victor super 1964 års modell som jag pga av tidsbrist tänkt göra mig av med .
Är detta intressesant för bilmuseet? Bilen är i bra bruksskick. PRIS kan diskuteras om intresse finns.

Med vänliga hälsningar

Per Olsson
per.ol.olsson@gmail.com

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.