Nästa artikel
Okänt rallyjärn
rösta & vinn

Okänt rallyjärn

Publicerad 5 januari 2019
Årets Klassiker 2019? Här är kandidat nummer åtta: Opel GT.
När Opel skulle göra en sportcoupé tillverkades karossen i franska Nantes för att sedan sättas samman i tyska Bochum. Den tyskfranska kopplingen fanns också i Henri Greders GM-backade racingteam. Han var fabriksföraren, teknikern, teamledaren och PR-geniet som trodde på Opel GT i både rally och racing. 

Med sin stålkaross av monocoquetyp och fina viktfördelning var den en idealisk grundkonstruktion för asfalt. Henri Greders Opel GT var riktigt vassa men inte lika driftsäkra. 

I Sverige tävlade aldrig Opel med GT-modellen men Jan Perdén har ett starkt Opelintresse. I den stora boken med Opels tävlingshistoria har han fastnat för det lilla kapitlet med de Greder-preparerade rallybilarna. Han har renoverat sin -69:a och gjort den till en Henri Greder-klon med trikolorens färger på karossidorna.

Rösta på din favorit till Årets Klassiker! Alla som är med och röstar har chans att vinna fantastiska priser! Alla kandidater presenteras i kalendern som medföljer nr 1/2019 och där finns även alla detaljer om tävlingen. Tidningen börjar säljas i butik från den 28 december. 

Senast 11 februari 2019 måste vi ha din röst! Endast en röst per person. Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu och i Klassiker nr 3/2019.

Här kan du rösta!

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.