Nästa artikel
Originalskick!
Ford Mustang HT

Originalskick!

Publicerad 24 juli 2017
Cirkeln är sluten. Mer än 50 år efter att den röda Mustangen drog blickarna till sig i skyltfönstret hos Siltbergs Bilaffär julen 1964 är den nu tillbaka i samma byggnad. Och den har knappt förändrats på vägen!
Jan Siltberg har han inte mycket att beklaga sig över. Hans Ford Mustang är inte bara en orenoverad originalbil i ett extremt välskött skick, det handlar dessutom en bil som han har en personlig anknytning till. 
Familjen Siltberg började sälja Ford i Visby redan 1922 och julen 1965 stod nog den röda Mustangen överst på mångas önskelista.

Den utvalde var målarmästare Egon Westdahl. Han var en av Siltbergs stamkunder och bytte in sin fyra år gamla Ford Falcon. Registreringsnumret I2000 flyttades över till den nya bilen.
– Han var känd för att vara väldigt noggrann med sina bilar, säger Jan Siltberg. Mustangen körde han bara med undantagsvis, han hade en Folka-pickup som bruksbil. 

Målarmästarens Mustang brukade synas i Visby med omnejd under många år och Jan lade alltid märke till den men till slut tonade bilden ut för att nästan helt försvinna. 
– För drygt 20 år sedan var jag i Västmanland för att titta på en Nyman-moped, säger Jan. Säljaren hade en röd Mustang HT -65 till salu och plötsligt mindes jag I2000. 

Jan frågade runt lite försiktigt och fick snart veta att bilen fanns kvar på Gotland men hos en ny ägare. Jan tog kontakt och frågade om den var till salu. Det var den inte alls. Men två år senare hade läget blivit ett annat.
– Han ringde och frågade om jag fortfarande var intresserad, säger Jan. Nog var jag det, fortsätter han på sin lågmälda gotländska. 
 
Läs mer om Jan Stilbergs finfina originalbil i Klassiker 7/2017!
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.