Nästa artikel
Osannolik överlevare: Skoda Pickup som gått 7,3 mil!
auktion

Osannolik överlevare: Skoda Pickup som gått 7,3 mil!

Publicerad 29 juni 2021 (uppdaterad 2 juli 2021)
Landsbygdens hjältebil, Skoda Pickup. Du ser dem varje dag – eller gör du fortfarande det? De har slitits hårt i det tysta och snart är det inga kvar. Men nu finns chansen att köpa en i princip fabriksny Skodapickis. Den har gått 7,3 mil på 25 år!
I december 1996 köpte en företagare i Dalarna en fabriksny Skoda Pickup, en av tusentals som såldes det året. Bilen utrustades med en Vindic-kåpa, Blaupunktradio och avtagbart drag.

Eftersom det var så sent på året och eftersom bilen efter leverans bara kördes hem till garaget talar mycket för att det handlade om en så kallad bokslutsbil, det hade kanske gått bra för företagaren 1996 och att köpa in inventarier innan böckerna stängdes för året var ett bra sätt att jämna ut skatten.

73 km!

Skodan blev dock stående längre än planerat, enligt Bilweb Auctions som nu ska auktionera ut den osannolika överlevaren blev företagaren sjuklig.

Resultatet är en arbetsbil som inte har fått slita ett dugg under 25 år. Mätarställningen har stannat på 7,3 mil!
Den har uppenbarligen förvarats väl. Allt på bilen är enligt Bilweb Auctions i absolut nyskick, bortsett från en eller två mindre bucklor.
Att detta är den typ av bil som ingen sparar på, ingen överhuvudtaget bryr sig om annat än för dess kapacitet som arbetsredskap, gör den så fascinerande i detta skick.
En Skoda-pickis i normalskick ligger på mellan 5 000 och 15 000 kronor. Bilweb Auctions värdering för detta exemplar lyder på 85 000 – 100 000 kronor. Och intresse finns uppenbarligen. Budgivningen avslutas den 1 juli men när detta skrivs är bilen redan uppe i drygt 70 000 kronor.
Samma bil såldes på auktion för bara någon månad sedan, då stannade det vinnande budet på 44 000 kronor ex moms.
Uppdatering! Auktionen är avslutad och budet som fick alla andra motståndare att till slut vika sig stannade på 101 000 kronor.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.