Bild
Nästa artikel
Otursföljd buss i ny specialutgåva

Otursföljd buss i ny specialutgåva

Reportage

Nu finns andra delen i Klassikers samlarserie: Volkswagens transportmodeller! Detta fick oss att minnas en pinsam resa för drygt tio år sedan.

Volkswagen Transport – Klassikers samlarserie #2

Volkswagens fantastiska arbets- och fritidsbilar – 92 sidor om T1, T2 och T3!

Begränsad upplaga som inte säljs i butik – beställ den portofritt via vår shop!
I Volkswagen Group Sveriges foajé i Södertälje möter en fantastisk VW Lyxbuss från 1960 besökarna.

Företaget har ägt bussen i över 30 år, den köptes 1988 av Tage Bengtsson i Bromma som tillsammans med sin hustru Maj-Britt köpt den ny i juni 1960. Paret gjorde massor av resor med Sara som bussen var döpt till, bland annat 14 gånger till Bodensjön i södra Tyskland.

Våren 2007 fick Klassiker låna Sara för en resa runt Vättern och allt började väl. Sedan blåste sidodörren upp vid ett möte med en långtradare vilket gav stora plåtskador. Senare fastnade växelspaken i ettans läge vilket begränsade toppfarten till 15 km/h.

Alla problem reddes till sist ut, bussen kunde lämnas tillbaka plåtlagad och omlackerad. Äventyret resulterade i tre artiklar som nu är med i vår nya samlarutgåva om Volkswagens Transportbilar.

Givetvis skickade vi ett förhandsexemplar till Volkswagen Group Sveriges kommunikationschef Marcus Thomasfolk. Han kunde berätta att oturen fortsatt att förfölja bussen:

”I höstas när vi hade vår 70-årsfest för all personal så råkade den först rulla in i en vägg så att det blev en mindre skada i fronten. Ännu värre gick det när den skulle transporteras hem från lokalen i Frihamnen. Transportfirman surrade fast den för dåligt och när den kom till oss i Södertälje välte den av transporten!”

Det är därför Lyxbussen Sara doftar lite av ny målarfärg. Igen.

20191104162656.jpg?itok=2sFLqNKl


 
Taggar: Reportage
Otursföljd buss i ny specialutgåva

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.