Nästa artikel
Passa på att se Polismuseets bilar!
Reportage

Passa på att se Polismuseets bilar!

Publicerad 5 september 2023
Ta chansen att se Polismuseets unika fordonssamling – helt gratis! På söndag är det Öppet hus för sista gången i år.

Polismuseet har ett 60-tal bilar och motorcyklar som varit i den svenska polisens tjänst från 1930-talet till tidigt 2000-tal. Det är vanliga patrullfordon som Volvo 145 och Saab 9000 men också mer udda fordon som en Magirus Deutz W3-S1 med vattenkanon eller en bepansrad Volvo 760 limousine.  

Det går att boka en gruppvisning av samlingen – mot en kostnad. Men om man kommer när det är Öppet hus är det fritt inträde!
 

För fjärde och sista gången i år hålls nu på söndag den 10 september Öppet hus vid fordonssamlingen. 

Fordonssamlingen finns på Hamringevägen 1 i Tullinge och inte vid det ordinarie museet på Djurgården i Stockholm. Öppet hus hålls mellan kl. 10:00 och 14:00. Mer information finns på Polismuseets hemsida.
 

Klassiker Volvo Special 2023

Var det på 1980-talet som Volvos tillbehörsutbud var som bäst? I den åttonde upplagan av Klassikers specialutgåva om Volvo undersöker vi hur många tillbehör man egentligen kan ha i en 740 GL. 

Vi ger oss ut på en resa med en Volvo Amazon 1957 och kör längs en av få vägar i Sverige som verkligen slickar längs havet. 

Vi kör taxisuggan, PV831 som nästan bara Volvodignitärer fått åka med och i ett annat reportage kör vi Volvo Sport eller P1900 som den också kallas. 

Du får veta allt du undrat om Volvos populäraste lumparkompis, Valpen men också om efterträdarens förehavanden bakom järnridån – Volvo C202. 

Hur topprenoverar man B18-motor, var hittar man delar till klassiska Volvobilar och hur mycket är de värda? Allt detta besvaras i artiklar i vår specialutgåva. 
 
Totalt 124 sidor bara för dig som älskar Volvo!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.